Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mindent a hal kollagénről

Mindent a hal kollagénről

Hogyan nyerik ki a kollagént a halakból? Miben különbözik más kollagén forrástól? Milyen előnyei vannak a hal kollagénnek? 

A tengeri kollagén egy új alternatíva lehet azok számára, akik fenntartható, egészséges terméket szeretnének használni, egészségük és fiatalos bőrük megőrzésére. Fontos megemlíteni, hogy az előállítása nem terheli a környezetet, ugyanis az élelmiszer gyártásnál a halak ezen részei nem kerülnek felhasználásra.

HOGYAN NYERIK KI A KOLLAGÉNT A HALAKBÓL?

Táplálékkiegészítő előállításához többnyire a halak bőrét, pikkelyeit, csontjait és uszonyait használják fel. Az előállítás során a kollagént különválasztják a többi alkotóelemtől, majd a hidrolizációs folyamat során kisebb részekre bontják a jobb felszívódás elérése érdekében.

MIBEN KÜLÖNBÖZIK A TÖBBI KOLLAGÉN FORRÁSTÓL?

Elmondható, hogy a legfőbb különbség a kollagén típusa és a étrendi preferencia. A halkollagén eltér a marha és a sertés kollagéntől, mivel a szervezet könnyebben emészti meg. Felszívódásuk és biohasznosulásuk a legjobb más állatokhoz képest, ami rendkívül fontos, mert így kevesebb mennyiség is elegendő lehet. Legalább 29 kollagéntípust azonosítottak és osztályoztak elsősorban felépítésük szerint. A testünkben megtalálható kollagén több mint 90%-a I. típusú kollagén, gyakori típusok továbbá a II., III., IV. Az I. típusú leginkább arról ismert, hogy megalapozza a gyönyörű bőrt, az erős kötőszöveteket és az erős csontokat. A hal kollagén főként I. típusú kollagént tartalmaz. Ez a típus mindenhol megtalálható a szervezetben, kivéve a porcban.

MILYEN ELŐNYEI VANNAK?

Támogatja a bőr egészségét, segíti csökkenteni a ráncokat. Mivel a bőr megközelítőleg 70%-át alkotja, ezáltal nagyban befolyásolja a bőr feszességét, hidratáltságát és rugalmasságát.

  • Sebgyógyítás: A hal kollagén segíthet a horzsolások, vágások vagy komolyabb sebek szebb és gyorsabb gyógyulásakor. A kollagén részt vesz a sebgyógyulás minden folyamatában, ezért kritikus fontosságú.

  • Elősegítheti a minőségi alvást: A tengeri kollagénben legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav a glycin, amely hozzájárul a mélyebb alváshoz.

  • Fokozza az edzés hatékonyságát: Ha szeretnél többet kihozni az edzésedből, a tengeri kollagén jó választás lehet. A benne lévő glycin kapcsolódik a kreatin termeléshez, ami közvetlenül javítja az erőszintet. A benne található prolin pedig antioxidánsként működik, amely segít megelőzni az edzés utáni fájdalmakat.

  • Javítja a csontok erősségét: Segíti a kalcium, a foszfor, és egy egyéb ásványi anyagok felszívódását, hasznos lehet a csontritkulás elleni küzdelemben is.

  • Antioxidáns tartalom: Az antioxidánsok semlegesítik a szabadgyököket a szervezetben. A szabadgyökök számos betegség kialakulásáért felelősek.

Összegzésül elmondható, hogy a hal kollagén remek választás lehet azok számára, akik szeretnének egy fenntartható, könnyen emészthető készítményt, amely segít egészségük megőrzésükben, valamint bőrük védelmében.

Vissza a főoldalra

Tartalomhoz tartozó címkék: Kollagén
Az oldal tetejére