Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi a hidrolizált kollagén?

ELŐSZÖR IS MI AZ A KOLLAGÉN?

A kollagén fő strukturális fehérjeként szolgál a test számos szövetében, beleértve az inakat, a szalagokat, a porcokat, a bőrt, a hajat, a körmöket, az ereket, az izmokat, és a bélszövetet. A kollagén a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje a szervezetünkben, testünk fehérjetömegének 30%-át teszi ki. Fontos, hogy szervezetünk előállít kollagént, azonban az idő előrehaladtával ennek mennyisége csökken.

Körülbelül 30 éves korunk után, évente 1%-kal csökken a testünk kollagén tartalma, ami azt jelenti, hogy 50 éves korunkra már 20%-kal kevesebb kollagén van jelen a testünkben a fiatal éveinkhez képest.

MI AZ A HIDROLIZÁLT KOLLAGÉN?

Maga a komplex kollagén molekula nagy molekulatömegű és méretű, ami azt jelenti, hogy nem szívódik fel olyan jól mint a hidrolizált formája. A hidrolizált kollagén esetében az eredeti kollagén - egy hidrolizációs folyamat során  könnyebben emészthető, kisebb részekre bontják, úgynevezett rövid (peptid) kötések jönnek létre, amelyek már jobban hasznosulnak, mivel könnyedén átjutnak a bélfalon. Ezt a folyamatot jól láthatjuk az előző ábrán, ahogyan a hidrolizációs folyamat során a kollagén szerkezete megváltozik, majd kis tömegű peptid kötések jönnek létre.

MIÉRT VAN SZÜKSÉGÜNK KOLLAGÉN TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐRE? NEM ELÉG HA A TÁPLÁLKOZÁSUNKBÓL BIZTOSÍTJUK?

Az állatok kollagént biztosító részeit többnyire nem fogyasztjuk, amelyek főként a bőr, a csontok, és a porcok. Ezenkívül az elfogyasztott mennyiség jóval kevesebb, mint amennyire szükségünk van a kutatási vizsgálatok szerint. Ezért szükségszerű a hiányzó mennyiséget táplálék-kiegészítőkből pótolni. A táplálékkiegészítők egyfelől elősegítik a fiatalos megjelenést és az egészséget, másfelől egy igen kényelmes módja a hiányzó kollagén mennyiség pótlására. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kollagén
Az oldal tetejére