Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan működik a pyruvate táplálék-kiegészítő?

Hogyan működik a pyruvate táplálék-kiegészítő?
Mi is valójában a piruvát? Milyen előnyeink származhat a használatából? Mikor és hogyan szedjem?

A calcium pyruvate korunk egyik legnépszerűbb táplálékkiegészítője, amelyet sokan használnak, főként a zsírégető tulajdonsága miatt. Egyre több komplex zsírégető alkotóeleme, hogy segítse a pozitív hatásukat, azonban önmagában is hatékony lehet a felesleges kilóink eltűntetésében.

Pyruvate zsírégető

Mi is valójában a piruvát?

A piruvát szó ismerős lehet a középiskolai biológia tanulmányainkból is, mivel szorosan összefügg a Szent-Györgyi-Krebs-ciklussal. Az aerob (oxigén dús) anyagcsere folyamatunkban a glükózból (cukorból) piruvát képződik, amely egy további átalakulás során belép az előbb említett Szent-GyörgyiKrebs-ciklusba, hogy olyan energiává alakuljon át, amelyet a sejtjeink közvetlenül hasznosítani tudnak.

Milyen előnyeink származhat a piruvát táplálékkiegészítő használatából?

A piruvát hozzájárul az anyagcsere folyamataink működéséhez, fokozza a zsíranyagcserét, amelynek végeredménye, hogy több zsírt égetünk el a raktárainkból. Kutatások során bebizonyosodott, hogy a kálcium-piruvátot kapó egyéneknek jelentősen csökkent a testsúlya és a testzsír százaléka is a placebo csoporttal szemben. Ezen hatásai mellett, növeli az izmok rendelkezésre álló energiáját, ezáltal jobb teljesítményt érhetünk el sportolás közben is. Minél jobb teljesítményt tudunk nyújtani mozgásunk során, annál több kalóriát égetünk el, ami egyenes út a fogyáshoz is.

Mikor és hogyan érdemes fogyasztani?

Fogyasztása étkezések előtt javasolt a reggeli órákban. Az ajánlott dózist egyben is bevihetjük vagy ketté is szedhetjük a nap több részére (egy adag reggel, egy adag este). Mivel stimulánsmentes, nem emeli a pulzust és a vérnyomást sem, ezért akár lefekvés előtt is bevehetjük. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Diéta
Az oldal tetejére