Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mennyi kollagénre van szükségünk?

2019. 11. 11. 11:00:50
Mennyi kollagénre van szükségünk?
Szeretnéd megtudni, hogy mennyi kollagénre van szükséged? Miért találkozhatunk több féle dózissal is?

MENNYI KOLLAGÉNRE VAN SZÜKSÉGÜNK?

Mivel a modern táplálkozásunkban már nem nagyon fogyasztjuk az állatok azon részét, amelyek a kollagént tartalmaznák, ezért szükségünk lehet ezt a hiányzó mennyiséget étrendkiegészítővel pótolni, ugyanis a húszas éveink után a kollagén mennyisége a szervezetben évente körülbelül 1%-kal csökken. 

A hidrolizált kollagén több forrásból is származhat, a leginkább elterjedtek a hal és marha eredetű. A bevitt mennyiség leginkább a célunktól függ. Ha egy szebb, feszesebb, hidratáltabb bőrre vágyunk, kisebb mennyiség is elegendő lehet.
Kutatások bizonyítják, hogy akár napi 2 gramm hal kollagén szedésével 12 hét után jelentős javulást lehet elérni a bőr hidratáltságában, rugalmasságában és a ráncok elhalványításában. Ez azért is lehetséges, mert a kis molekula súlyú hal kollagén [link a hal kollagén cikkre] gyorsabban és jobban szívódik fel, mint a más forrásból származó társai. Ez a kis mennyiség elegendő ahhoz is, hogy a sebeink gyorsabban gyógyuljanak, továbbá a körmünk és a hajunk is erősebb és rugalmasabb legyen.

Fontos kiemelni azonban a C vitamin fogyasztását, hiszen a testen belüli kollagén képzés elengedhetetlen eleme. Továbbá a napi megfelelő vízfogyasztás is szükséges ahhoz, hogy a szervezetünk hidratált legyen.

Ha a célunk az izom építése vagy egy izületi sérülés helyreállítása, ebben az esetben nagyobb dózisra van szükségünk, megközelítőleg 10-15 grammra naponta.

SZEDHETJÜK A HIDROLIZÁLT KOLLAGÉNT NAPI SZINTEN?

A válasz: igen. Mivel a kollagén folyamatosan csökken a szervezetünkben érdemes a napi rutinunkba építeni a fogyasztását. Mindig válasszunk jó minőségű kollagén peptidet a jobb felszívódás érdekében. A Nutri Nature termékeit ebben a formátumban találod meg. Próbáltad már?

Tartalomhoz tartozó címkék: Kollagén
Az oldal tetejére