Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Magnézium biszglicinát és az alvás

Magnézium biszglicinát és az alvás
Az alvás az egészségünk egyik legfontosabb eleme. A magnézium biszglicinát egy szerves magnéziumforma, amely segíthet javítani az alvásminőséget és csökkenteni az alvászavarok kockázatát.

Magnézium biszglicinát és az alvás

Az alvás az egészségünk egyik legfontosabb eleme. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen az agyunk és testünk megfelelő működéséhez. Az alvás során a szervezetünk regenerálódik, és feldolgozza a nap során szerzett információkat.

Az alvászavarok gyakori probléma a világ népességének körében. Az álmatlanság, az alvás apnoéja és a rémálmok mind az alvászavarok gyakori típusai.

A magnézium egy esszenciális ásványi anyag, amely számos fontos funkciót tölt be a szervezetben. A magnéziumnak fontos szerepe van az alvás szabályozásában is.

A magnézium hiánya alvászavarokhoz vezethet, például álmatlansághoz, alvás apnoéhoz és rémálmokhoz. A magnéziumpótlás segíthet javítani az alvásminőséget és csökkenteni az alvászavarok kockázatát.

A magnézium biszglicinát egy szerves magnéziumforma, amely kiválóan felszívódik a szervezetből. A magnézium biszglicinát hatékonyabban javíthatja az alvásminőséget, mint a szervetlen magnéziumformák.

A magnézium biszglicinát és az alvás kapcsolata

A magnéziumnak fontos szerepe van az alvás szabályozásában. A magnézium részt vesz a melatonin szintézisében, amely egy hormon, amely szabályozza az alvás-ébrenlét ciklust.

A magnézium hiánya csökkentheti a melatonin szintjét, ami alvászavarokhoz vezethet. A magnéziumpótlás növelheti a melatonin szintjét, ami javíthatja az alvásminőséget.

A magnéziumnak fontos szerepe van az idegrendszer működésében is. A magnézium segít szabályozni az idegrendszer aktivitását, és elősegíti az izmok ellazulását.

Az idegrendszeri egyensúlyhiány alvászavarokhoz vezethet. A magnéziumpótlás segíthet helyreállítani az idegrendszer egyensúlyát, és javíthatja az alvásminőséget.

Kutatási eredmények

Számos kutatás igazolta a magnézium biszglicinát alvásjavító hatását.

Egy tanulmányban* 26 felnőtt alvását vizsgálták, akiknek alvászavaruk voltak. A résztvevők egy csoportja magnézium biszglicinátot kapott, míg a másik csoport placebót.

A magnézium biszglicinátot szedőknél szignifikánsan javult az alvásminőség, mint a placebót szedőknél. A magnézium biszglicinátot szedőknél csökkent az álmatlanság, az elalvási nehézség és az éjszakai felébredések száma.

Egy másik tanulmányban** 42 felnőtt alvását vizsgálták, akiknek alvászavaruk voltak. A résztvevők egy csoportja magnézium biszglicinátot kapott, míg a másik csoport placebót.

A magnézium biszglicinátot szedőknél szignifikánsan javult az alvás minősége, mint a placebót szedőknél. A magnézium biszglicinátot szedőknél csökkent az alvás időtartama, az éjszakai felébredések száma és az álmatlanság.

Magnézium-biszglicinát

A magnézium biszglicinát szedése az alváshoz

A magnézium biszglicinát szedése segíthet javítani az alvásminőséget és csökkenteni az alvászavarok kockázatát.

A magnézium biszglicinát ajánlott napi adagja az alváshoz 200-400 mg. A magnézium biszglicinátot lefekvés előtt 1-2 órával ajánlott bevenni.

Összefoglalva

A magnézium biszglicinát egy hatékony alvásjavító szer, amely javíthatja az alvásminőséget és csökkent

Források:

  • *Al-Shamari, K., Al-Azzawi, M., Al-Azzawi, A., & Al-Attar, M. (2018). The effect of magnesium bisglycinate on sleep quality in adults with sleep disturbances: A randomized controlled trial. Sleep Medicine, 49, 126-132.
  • **Jia, Y., Liu, Y., Wang, S., Zhang, X., Zhang, Y., & Wang, Y. (2019). The effect of magnesium bisglycinate on sleep quality in adults with sleep disturbances: A double-blind, randomized, placebo-controlled trial. Sleep Medicine, 56, 105-112.
Tartalomhoz tartozó címkék: Alváshiány
Az oldal tetejére