Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kollagén szedése terhesség és szoptatás alatt?

Kollagén szedése terhesség és szoptatás alatt?
Hogyan előzzük meg a terhességi striákat? Lehet-e szedni kollagént a terhesség alatt? Milyen kollagént válasszunk? Lehet-e szoptatás alatt szedni?

Kollagén szedése terhesség alatt

A terhességi striák a bőr hirtelen nyúlása miatt keletkeznek, amelyek kezdetben vöröses, majd fehér színűek. A kialakulása hátterében az áll, hogy a bőr alatti kötőszövet nem képes olyan ütemben növekedni, ezért az megreped, felszakad. A kötőszövet gyengeségét okozhatja a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, valamint genetikai korlátok is állhatnak a háttérben. Jó hír azonban, hogy egy napjainkban igen népszerű étrend-kiegészítővel sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a terhességi csíkokat.

Hogyan előzzük meg a terhességi striákat?

A bőrünk megközelítőleg 70%-át a kollagén alkotja, ezen belül főként az I-es típusú kollagén. Rugalmas, nedvesség megtartó tulajdonsággal rendelkezik. Ha megfelelő mennyiség van a szervezetünkben, akkor a terhességi csíkok elkerülhetőek. Fontos tudni, hogy a 20 éveink vége fele a kollagén mennyisége évente körülbelül 1%-ot csökken szervezetünkben. Érdemes ezt a mennyiséget kiegészítővel pótolni, mivel a modern táplálkozásunk kevésbé tartalmazza már.

Terhesség alatt kiemelten fontos odafigyelni a táplálkozásra és testmozgásra is. Fontos, hogy biztosítsuk a változatos tápanyagokat a babának és ne csak a kalória mennyiségét gyarapítsuk. A mozgás által javul a vérellátás a szervezetben és segíti a tápanyagszállítást is.

A kollagén kiegészítők is jobban fognak hasznosulni a szervezeteben, ha rendszeresen mozgunk. A rendszeres testmozgás növeli a szerotonin hormon szintet, amely által boldogabbnak érzed magad és ezt a baba is megérzi.

Mennyire hasznos a kollagén használata a terhesség alatt?

Várandóság alatt a bőr folyamatosan nyúlik, főként a hason és a fenék környékén. Ezt az intenzitást a testünk már kevésbé tudja követni, ezért striák alakulhatnak ki. Kutatások bizonyítják, hogy a terhesség alatt szedett kollagén segít megelőzni a terhességi csíkokat, arról nem beszélve, hogy a babának is szüksége van a kollagénre. Segít elkerülni a terhesség utáni bőr szárazságot és haj problémákat. Az anyuka megnövekedett testsúlya miatt előfordulhatnak ízületi problémák, amelyet szintén segít enyhíteni és megelőzni a kollagén. Láthatjuk, hogy egy fontos kiegészítőről van szó a kismamáknak.

Milyen típusú kollagént válasszunk?

Az I-es típusú kollagént tartalmazó készítmények a leghasznosabbak ebben az időszakban, mivel a bőr ezt tartalmazza főként. Ez a típus található meg 90%-ban a szervezetünkben. 

A tengeri hal alapú kollagén I-es típusú kollagént tartalmaz, amely kifejezetten jó a hajnak-bőrnek és körömnek és rendkívül jól szívódik fel. A marha kollagén szintén egy jól felszívódó formula, I-es és III-as típusú kollagént tartalmaz, amely az ízületekre is jótékony hatással van.. Illetve vannak kollagén porok, amelyek több komponensű kollagént tartalmaznak, illetve hialuronsavat és C-vitamint is. Ezek az összetevők támogatják a bőrünk egészségét és emellett az ízületeinkre is jótékonyan hatnak.

Lehet-e szoptatás alatt szedni collagen-t?

Igen, lehet. Ajánlott olyan terméket használni, amely mentes a felesleges adalékanyagoktól, mert ezek a babára még intenzívebben hatnak, mint az anyukára. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kollagén
Az oldal tetejére
BIG FISH Payment Gateway