Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Oldalunkon csak személyes átvétel választható! (Szeged) Oldalunkon csak személyes átvétel választható! (Szeged)

Kollagén szedése terhesség és szoptatás alatt?

Kollagén szedése terhesség és szoptatás alatt?
Hogyan előzzük meg a terhességi striákat? Lehet-e szedni kollagént a terhesség alatt? Milyen kollagént válasszunk? Lehet-e szoptatás alatt szedni?

Kollagén szedése terhesség alatt

A terhességi striák a bőr hirtelen nyúlása miatt keletkeznek, amelyek kezdetben vöröses, majd fehér színűek. A kialakulása hátterében az áll, hogy a bőr alatti kötőszövet nem képes olyan ütemben növekedni, ezért az megreped, felszakad. A kötőszövet gyengeségét okozhatja a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, valamint genetikai korlátok is állhatnak a háttérben. Jó hír azonban, hogy egy napjainkban igen népszerű étrend-kiegészítővel sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a terhességi csíkokat.

Hogyan előzzük meg a terhességi striákat?

A bőrünk megközelítőleg 70%-át a kollagén alkotja, ezen belül főként az I-es típusú kollagén. Rugalmas, nedvesség megtartó tulajdonsággal rendelkezik. Ha megfelelő mennyiség van a szervezetünkben, akkor a terhességi csíkok elkerülhetőek. Fontos tudni, hogy a 20 éveink vége fele a kollagén mennyisége évente körülbelül 1%-ot csökken szervezetünkben. Érdemes ezt a mennyiséget kiegészítővel pótolni, mivel a modern táplálkozásunk kevésbé tartalmazza már.

Terhesség alatt kiemelten fontos odafigyelni a táplálkozásra és testmozgásra is. Fontos, hogy biztosítsuk a változatos tápanyagokat a babának és ne csak a kalória mennyiségét gyarapítsuk. A mozgás által javul a vérellátás a szervezetben és segíti a tápanyagszállítást is.

A kollagén kiegészítők is jobban fognak hasznosulni a szervezeteben, ha rendszeresen mozgunk. A rendszeres testmozgás növeli a szerotonin hormon szintet, amely által boldogabbnak érzed magad és ezt a baba is megérzi.

Mennyire hasznos a kollagén használata a terhesség alatt?

Várandóság alatt a bőr folyamatosan nyúlik, főként a hason és a fenék környékén. Ezt az intenzitást a testünk már kevésbé tudja követni, ezért striák alakulhatnak ki. Kutatások bizonyítják, hogy a terhesség alatt szedett kollagén segít megelőzni a terhességi csíkokat, arról nem beszélve, hogy a babának is szüksége van a kollagénre. Segít elkerülni a terhesség utáni bőr szárazságot és haj problémákat. Az anyuka megnövekedett testsúlya miatt előfordulhatnak ízületi problémák, amelyet szintén segít enyhíteni és megelőzni a kollagén. Láthatjuk, hogy egy fontos kiegészítőről van szó a kismamáknak.

Milyen típusú kollagént válasszunk?

Az I-es típusú kollagént tartalmazó készítmények a leghasznosabbak ebben az időszakban, mivel a bőr ezt tartalmazza főként. Ez a típus található meg 90%-ban a szervezetünkben. 

A tengeri hal alapú kollagén I-es típusú kollagént tartalmaz, amely kifejezetten jó a hajnak-bőrnek és körömnek és rendkívül jól szívódik fel. A marha kollagén szintén egy jól felszívódó formula, I-es és III-as típusú kollagént tartalmaz, amely az ízületekre is jótékony hatással van.. Illetve vannak kollagén porok, amelyek több komponensű kollagént tartalmaznak, illetve hialuronsavat és C-vitamint is. Ezek az összetevők támogatják a bőrünk egészségét és emellett az ízületeinkre is jótékonyan hatnak.

Lehet-e szoptatás alatt szedni collagen-t?

Igen, lehet. Ajánlott olyan terméket használni, amely mentes a felesleges adalékanyagoktól, mert ezek a babára még intenzívebben hatnak, mint az anyukára. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kollagén
Az oldal tetejére
BIG FISH Payment Gateway