Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan segít a kollagén a ráncok eltűntetésében?

Hogyan segít a kollagén a ráncok eltűntetésében?
Előjöttek az első ráncok? Szeretnéd, hogy a bőröd megfiatalodjon? Vagy csak szeretnéd megelőzni a ráncok kialakulását? Akkor ez a cikk neked szól, hamarasan több információhoz juthatsz!

ELŐSZÖR IS PÁR SZÓ A KOLLAGÉNRŐL:

A kollagén egy összekötő szövet, amely megtalálható a porcban, az inakban, a csontvelőben és a bőrben is. A test ragasztójaként is emlegetik. Ebben a témában kiemelendő, hogy a bőr 70%-át kollagén alkotja, ami meghatározza a bőr rugalmasságát, nedvességét és feszességét. Ez a mennyiség az évek előrehaladtával azonban csökken. A kollagén vesztés a húszas éveinkben kezdődik, évente körülbelül 1%-kal, ami azt jelenti, hogy 80 éves korunkra a kollagéntermelés 75%-kal csökkenhet. Ehhez néhány életmódból adódó szokás is hozzásegíthet, köztük a helytelen táplálkozás, a szabadgyökök a szervezetben, a dohányzás, az alkohol, a magas UV sugárzás. A kollagén szerepe a testben nagyon fontos, mert segíti a seb- és szövetgyógyulást, a szaruhártya, az íny és a fejbőr helyreállítását is.

HOGYAN SEGÍTI A KOLLAGÉN A RÁNCOK CSÖKKENTÉSÉT?

A kollagén a bőrben egy rugalmas tartószerkezetet képez, ha ennek a mennyisége csökken, az a ráncok kialakulásához vezet. Ha a kollagén szerkezete megsérül, illetve mennyisége csökken, a bőrben mélyedések alakulnak ki. Jó hír azonban, hogy ezt a folyamatot lassíthatjuk a hidrolizált kollagén segítségével. A halak pikkelyeiből előállított hidrolizált kollagén kiváló vízmegtartás tulajdonsággal rendelkezik, amelynek fogyasztása elősegíti a bőr fiatalos megjelenését. A hidrolizált kollagén a testben egyfelől építő elemként szolgál a kollagén és elasztin szálak képződéséhez, másfelől stimulálja az új kollagén, az elasztin és a hialuronsav előállítását a szervezetben. Kutatások bizonyítják, hogy a hidrolizált kollagén folyamatos szedése javítja a bőr nedvességét és rugalmasságát, valamint csökkenti a ráncok mélységét.

Hogyan tudom pótolni a csökkenő kollagén szintemet?

Például a halak bőre jó választás lehetne, azonban ha egyszerűbb megoldást keresel, válaszd a Nutri Nature termékeit, amelyek tartalmazzák számodra a szükséges kollagén mennyiséget egyszerűen, kapszula formában.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kollagén
Az oldal tetejére